Jag har spelat tvärflöjt ända sedan jag var barn och slutade med att spela blockflöjt. Det är något jag gillar väldigt mycket och det är väldigt imponerande vilket mångsidigt instrument tvärflöjten är. Den kan användas inom många olika musikstilar, se bara på Ian Anderson i rockbandet Jethro Tull, och i och med att jag har spelat både i orkester och vissa folkrockband under mina år som tvärflöjtist så vågar jag nog stå fast vid detta att tvärflöjt passar till nästan vilken musikstil som helst.

Information om det senaste i ”tvärflöjtsvärlden”

Eftersom jag är lite av en prylgalning också så vill jag ju gärna hålla koll på vad som händer i ”tvärflöjtsvärlden” (det låter smalt, jag vet) så därför blev jag väldigt nöjd över att hitta en riktigt bra maillista hos en butik där jag köpt flera av de tvärflöjter som jag har i min samling, Selma Music. Denna maillista kallas Selmas Flöjtsocietet och innebär att de regelbundet skickar ut mail några gånger per år där de informerar om allt som har med tvärflöjter att göra exempelvis nya produkter, tips och råd i sitt spelande samt kurser och utbildningar i flöjtspelande.

Om det är någon som spelar tvärflöjt eller vill börja spela tvärflöjt så rekommenderar jag definitivt att man anmäler sig till denna maillista samt ser över Selma Musics sortiment av blåsinstrument och tvärflöjter. Jag tror att ni, liksom jag, kommer att bli riktigt imponerade. Gå in på http://www.selmamusic.se/selmas-flojtsocietet för att läsa mer.